FLANDERS CUT
FLANDERS CUT — DiamantFLANDERS CUT — Blå safirFLANDERS CUT — Orange safirFLANDERS CUT — Rosa safirFLANDERS CUT — RubinFLANDERS CUT — TsavoritFLANDERS CUT — Gul safir
UPPTÄCK MAGIN AV EXTREM BRILJANS

Skapandet av FLANDERS CUT har satt högre standard för briljans och öppnat nya spännande möjligheter inom juveldesign.

Fasetterna på över- och undersidan av the FLANDERS CUT

Fasetterna på över- och undersidan av the FLANDERS CUT.

FLANDERS CUT har totalt 61 fasetter, 33 på ovansidan (crown) och 28 på undersidan (pavilion). För att uppnå maximal briljans måste varje fasett vara placerad med högsta precision. Hemligheten med dess exceptionella briljans ligger i det faktum att FLANDERS CUT alltid är slipade i ideala proportioner.

FLANDERS CUTDiamant utvecklades under 1983 och slipades för första gången i slutet av 1987 i ett litet diamantsliperi nära Antwerpen i Flandern, den norra regionen av Belgien. I jämförelse med en rund briljant, tar det i genomsnitt 1/3 längre tid att slipa FLANDERS CUTDiamant.

Fabrik för precisionsslipning i Thailand

Fabrik för precisionsslipning i Thailand.

FLANDERS CUTFärgstenar utvecklades och sattes i produktion av gemolog Mats Rundgren under 2004. Först introducerad vid smyckemässan ”UrVackra” i Stockholm februari 2005. Senare presenterad vid Baselmässan i april 2005 och vid JCK mässan i Las Vegas juni 2005. FLANDERS CUTFärgstenar är en precisionsslipning av högsta kvalité. Sliptiden är i genomsnitt 4—5 gånger längre än för en ädelsten av standard kvalité.

FLANDERS CUTS skriftlig kvalitétsgaranti

Med varje FLANDERS CUT en skriftlig kvalitétsgaranti.

FLANDERS CUT finns i:

För andra ädelstenar, vänligen kontakta oss för ytterligare information.